Постановление совета министров РБ 14 октября 2019 г.№ 694 Об организации питания обучающихся
Важная інфармацыя па арганізацыі харчавання ў школе
Прыкладнае двухтыднёвае меню для вучняў
Памятка для бацькоў па аплаце харчавання праз АРІП. Мінск, Фрунзенскі раён
Арганізацыя бясплатнага харчавання
Метадычныя рэкамендацыі па арганізацыі харчавання ва ўстановах адукацыі ў 2021-2022 навучальным годзе
Камбінат школьнага харчавання

Што разумеецца пад правільным харчаваннем і якім яно павінна быць для дзіцяці?
Правільнае, або рацыянальнае харчаванне - гэта такое харчаванне, якое забяспечвае ўмацаванне і паляпшэнне здароўя, фізічных і духоўных сіл чалавека, папярэджанне і лячэнне захворванняў. Адным словам, правільнае харчаванне - гэта здаровае харчаванне.
Харчаванне дзіцяці школьнага ўзросту павінна быць:
Па-першае, паўнавартасным, якія змяшчаюць у неабходных колькасцях тлушчы, вугляводы, мінеральныя рэчывы, вітаміны, ваду.
Па-другое, разнастайным, складацца з прадуктаў расліннага і жывёльнага паходжання. Чым разнастайней набор прадуктаў, якія ўваходзяць у меню, тым паўнавартасней задавальняецца патрэба ў ежы.
Па-трэцяе, дабраякасным - не ўтрымліваць шкодных прымешак і хваробатворных мікробаў. Ежа павінна быць не толькі смачнай, але і бяспечнай.
Па-чацвёртае, дастатковым па аб'ёме і каларыйнасці, выклікаць пачуццё сытасці. Харчаванне павінна не толькі пакрываць выдаткоўванай ім энергію, але і забяспечваць матэрыял, неабходны для росту і развіцця арганізма.